zaterdag 21 april 2012

Dag1 in Cambodja

Vandaag hebben we de meest indrukwekkende dag van de reis gehad: tempelbezoeken in Ankhor. Het is op dit ogenblik zeer heet in Cambodja - tussen de 35 en 45 graden. Dus we zijn al om 6.45H deze ochtend met de tour begonnen.

We hebben in totaal 5 tempels bezocht, de ene al indrukwekkender dan de andere. De meesten dateren uit de 10 - 13de eeuw. Al deze tempels werden gebouwd tijdens het Khmer rijk, en liggen in een gebied van 200 vierkante kilometers. Vandaag hebben we de kleinere tempels bezocht. - overmorgen doen we de grootste en meest bekende van Ankhor Wat en Angkor Thom. De tempels zijn mythisch en mysterieus - de ene boeddhistisch, de andere eer hindoeïstisch geïnspireerd. Ze staan allemaal in schilderachtige, onwerkelijke decors, begroeid door oerwoud en wurgbomen. Ik waande mij echt in het decor van In De Ban Van de Ring. Het is niet te begrijpen dat in dit heilige der heiligen, zo een wreed regime als dat van de Rode Khmer heeft huisgehouden. Cambodja is in burgeroorlog geweest tot het jaar 2000, en een kwart van de bevolking werd uitgeroeid door het regime!!!!

Maar de tempels laten je sprakeloos: een heel aantal zijn slechts ruïnes - niet door aardbevingen of oorlogen, maar geruïneerd door de wilde jungle natuur. Ziehier enkele impressies:

















eten: absoluut voortreffelijk: rijst, vis, heel veel groenten en zeer verrassende smaken



1 opmerking:

  1. Zó veel indrukken op 1 reis; 't zal moeilijk worden om al dat moois samen te vatten wanneer je er op terugblikt.
    Blij te lezen dat jullie er zo van genieten ! Ongetwijfeld volgen er nog een aantal 'indruk'wekkende dagen in Cambodja !

    BeantwoordenVerwijderen