maandag 23 april 2012

Ook vandaag beginnen de uitstappen om 7.30 AM - het wordt weer een dag van 40 graden - dus vroeg beginnen is een must. vandaag bezoeken we de highlights van de reis: de tempels van Angkor Wat en Angkor Tom. Het Ankhor gebied ( een gebied van 20 km² met meer dan 100 tempels) behoort tot 1 van de zeven wereldwonderen. Wij zijn het erover eens dat dit gebied het allermooiste is wat we ooit hebben gezien.

Ankhor Wat werd gebouwd tussen 1113 en 1150. Het is een majestueus complex van misvormige torens en gaanderijen, volledig versierd met Bas reliƫfs. Het complex werd door een van de grote Khmer koningen gebouwd, en na zijn overlijden werd het lijk van de koning ook in de middelste toren begraven.









Nadien hebben we Angkor Thom bezocht. Dit was in de 13de eeuw een stad met een oppervlakte van 3 km², gebouwd in de 13de eeuw, met prachtige tempels, een koninklijk paleis, klooster, olifantenterras etc. Er staan 54 torens, waarom de gezichten van goden zijn afgebeeld (Boeddha, Vishnu, etc) - zeer indrukwekkend.












Op de terugweg zijn we nog langs een lokaal monument voor de slachtoffers van Pol Pot gereden - je wordt er sprakeloos van.


We hebben trouwens de voorbije dagen heel wat slachtoffers van mijnen explosies gezien. Er liggen nog honderdduizenden mijnen in Cambodja, vooral in het grensgebied met Thailand. er vallen nog wekelijks slachtoffers.

We hebben de avond afgesloten met een heerlijk Aziatisch buffet en een wervelende dans- en lichtshow waarin de historie van dit Ankhor gebied wordt uitgebeeld. Het was een spetterend spektakel - iets wat je echt niet zou verwachten in een land als Cambodja.

Morgen ochtend vertrekken we terug met het vliegtuig naar Vietnam, voor de paar laatste dagen van de reis.

Onze conclusie: Cambodja is een prachtig land, met een vriendelijke, trotse bevolking en een prachtige natuur en geschiedenis. Het is een land wat in de afgelopen 50 jaar heel wat oorlogen en gruwelregimes heeft gekend. Zoals ik eerder schreef is er pas een wapenstilstand sedert het jaar 2000. Maar het is dan prachtig om te zien hoe zo een land in de laatste 12 jaar de samenleving weer probeert op te bouwen, mensen een toekomst wil geven en hoop Brent. Er is hier zoveel dankbaarheid, enthousiasme en positieve energie. Cambodja was echt het mooiste stuk van onze reis - een aanrader!

Location:Dag 3 in Cambodja

Geen opmerkingen:

Een reactie posten